Dragor Lux ronilačke igre vodit će dugogodišnji iskusni i poznati instruktori ronjenja: Dražen Gorički, Vedran Dorušić, Bruno Kuzmanić i Alex Kvarantan.

Voditelji Ronilačkih igara bit će vam na raspolaganju tijekom cijelog dana i moći ćete im postaviti baš svako pitanje koje vam padne na pamet. Ako niste ronioc, dobit ćete informaciju kako da najlakše postanete ronioc, koja je škola najbolja za vas i na što trebate paziti kod odabira instruktora ronjenja i ronilačke opreme. Ako ste ronioc, naši instruktori će vam pomoći da usavršite svoje ronilačke vještine, bolje posložite konfiguraciju opreme ili se dogovorite za neki od naprednih tečajeva ronjenja kao što je Nitrox, ronjenje sa skuterom, speleo ronjenje, tehničko ronjenje ili ronjenje s rebreatherom.
Iskustvo u baš svakoj ronilačkoj situaciji i istinska predanost ronjenju je ono što čini dragocjenim njihove savjete, pa vam savjetujemo da iskoristite što više njihovu spremnost da vam odgovore na sva pitanja koja imate jer teško da ćete negdje naći toliko znanja i iskustva na jednom mjestu.

 

drazen_goricki

Dražen Gorički

NAUI Instructor Trainer, Trimix Rebreather Instructor, Cave Instructor – Dražen je ronioc koji voli pomicati granice, pa je tako možda najpoznatiji po svojim dubokim uronima u špiljama i na olupinama dubljima od 100 metara. Dražen jednostavno živi ronjenje, vlasnik je ronilačke trgovine Dragor Lux, ali prije svega strastveni ronilac koji svaku svoju podvodnu avanturu voli ovjekovječiti fotoaparatom. Njegove reportaže i fotografije o atraktivnim i ekstremnim ronjenjima možete vidjeti u poznatim ronilačkim časopisima kao što su hrvatski Scuba Life i MORE, njemački Wetnotes, nizozemski Duiken, francuski Octopus, portuglaski Revista Outdoor, talijanski SUB i još mnogi drugi, a zanimljivo je da je prvi instruktor za ronjenje sa zatvorenim krugom disanja ili rebreatherom u Hrvatskoj. Omiljene Draženove lokacije za ronjenje su potopljene špilje i olupine, a trenutno je najviše posvećen školovanju ronioca. Svaki svoj tečaj doživljava kao priliku da prenese što više znanja na učenike i posvećuje mu se s punom profesionalnošću. Od Dražena svaki polaznik tečaja može naučiti maksimalno, pa je ovo prava prilika da mu postavite sva pitanja koja imate.

 

HrtjaVedran Dorušić

NAUI Technical Course Director, predstavnik NAUI za Hrvatsku, Handicapped Scuba Association Instructor – Vedran je pored svih ovih titula i vlasnik i voditelj ronilačkog centra FOKA koji je jedan od suorganizatora Dragor Lux ronilačkih igara. Vedran svakom tečaju pristupa s potpunom predanošću i od njega možete očekivati bogato ronilačko iskustvo i ekspertizu bez obzira o kojem se tečaju radilo. Dovoljno je da pročavrljate s Vedranom par minuta i uvidjet ćete da još uvijek gaji veliku strast prema ronjenju i podučavanju ronjenja. Također je certificirani ronioc s rebreatherom tako da mu ni to područje nije strano, a ono što ga izdvaja od svih instruktora ronjenja je njegova stopostotna spremnost da radi s vama sve dok ne usavršite najmanju sitnicu vaših ronilačkih sposobnosti.

 

brunokuzmanic

Bruno Kuzmanić

Profesor kineziologije,SSI Diving Instructor, SSI Trimix Instructor, prvak Hrvatske u plivanju s perajama – Bruno, ili kako ga volimo zvati Kuzma, ispekao je svoj ronilački zanat radeći devet godina u ronilačkom centru kao instruktor ronjenja, a nastavio se usavršavati radeći u Dragor Luxu kao voditelj prodaje. Bruno ima zavidno iskustvo u podučavanju ronjenja, u svojoj praksi susretao se s najrazličitijim ronilačkim uvjetima, a kao profesor kineziologije ima poseban pristup u podučavanju i možete biti sigurni da će vam posvetiti punu pažnju na tečaju. Bruno pozna ronilačku opremu kao svoj džep i pružit će vam profesionalni odgovor na svako vaše pitanje. Ujedno je i strastveni sportaš koji se bavi najrazličitijim sportovima, od ronjenja do streličarstva.

 

Alex Kvarantan

Instructor, Megalodon diver / Dragor Sub – Project „ Battle of Lissa“ member, explorer diver
Ronjenjem se bavi još od 2003. godine. Od samog početka rodila se ljubav prema podvodnoj fotografiji i snimanju, a nešto kasnije i prema wreck divingu. Istraživanje dubokih olupina zahtijevalo je i ulaganje u dodatno znanje, tečajeve i opremu. Tako od 2008. godine ulazi u svijet tehničkog ronjenja, a 2011. u potjeri za dobljim olupinama, kupuje i svoj prvi rebreather Megalodon. Danas aktivno sudjeluje u istraživanjima Dragor Sub teama, a kruna njegova rada i ulaganja u ronjenje je pronalazak olupine Palestro potonule 1866. godine koja leži na dnu od -120m.