Ronilačke igre 2017.

Održane 5. Dragor Lux Ronilačke Igre

Kada neki događaj organiziramo po 5. put, imamo svako pravo nazvati ga malim jubilejom. Tako smo ove godine održali 5.-e, jubilarne, Dragor Lux ronilačke igre, gdje drugdje nego u Kampu Šimuni, na otoku Pagu, u suradnji s Kampom i ronilačkim centrom „Foka“. Igre su, kao što gotovo svaki ronilac već zna, trodnevni događaj na kojemu se ronioci natječu, dobivaju vrijedne ronilačke nagrade, besplatno testiraju opremu i uživaju u koncertu i gala večeri na kraju. Tako je bilo i ove godine.

Počeli smo s natjecanjima još u petak – Igre je otvorilo 9 hrabrih muškaraca koji su se odvažili na pustolovnu utrku u Aquaparku postavljenom u moru kod središnjeg dijela Kampa. Bilo je neizvjesno do samoga kraja! Te večeri svirao nam je bend PleteRI iz Rijeke, poznat po nastupima na festivalima, klubovima, raznim manifestacijama te kao predgrupa afirmiranim hrvatskim izvođačima s time da dečki imaju i svoje stvari.

U subotu smo krenuli opasno od ranog jutra. Nakon prijava natjecatelja, odmah smo počeli s natjecanjima: brzinsko plivanje s perajama – žene i muškarci, podvodna mozgalica, podvodna orijentacija i gađanje podvodnom puškom u metu. Broj sudionika premašio je brojku od 300 dok je samih natjecatelja bilo preko 170. Istovremeno se na kopnu održavalo natjecanje u fotografiji za neronioce tako da su i osobe u pratnji natjecatelja mogle ugodno provesti vrijeme i još pritom osvojiti nagradu.

 

Dragor Lux je i ove godine omogućio besplatno testiranje ronilačke opreme marki Suunto, Apeks, Aqua Lung, Santi, Bonex, Pathos, Xtar, Aqua Sphere, odnosno, kompenzatori plovnosti, ronilački kompjuteri, regulatori, suha odijela, skuteri, itd.

 


Nakon cjelodnevnih natjecanja i isprobavanja opreme, popodne smo predahnuli i ponovo počeli navečer svečanom gala večerom za sve sudionike u restoranu Suncokret nakon čega je uslijedila dodjela nagrada s neizostavnim dodatnim zabavnim natjecateljskim igricama kojima su se ronioci borili za nagrade. Događaj je kulminirao prekrasnim vatrometom i kocertom TBF-a moji su oradili posao vrhunski.

 

Bolje jubilarne Igre nismo mogli zamisliti, sve je teklo po planu i doista se nadamo da su svi sudionici uživali koliko i mi. Zahvaljujemo svim natjecateljima i pratnji na druženju, natjecanju i sportskom držanju uz posebnu zahvalu prije svega kampu Šimuni i ronilačkom centaru Foka bez kojih Igre ne bi bile moguće i koji su dali svoj maksimum da sve protekne u redu, te vrijednim sponzorima.

 

 

Vidimo se dogodine!

I za kraj donosimo popis prva tri pobjednika u svakoj od disciplina:

Pustolovna utrka Aquapark
Mili Kotlo
Patrik Džuranić
Neven Marinić

Podvodna orijentacija
Vedran Banjeglav – Josip Papst
Igor Mašala – Mirko Šestić
Siniša Sakar – Neven Marinić

Podvodna mozgalica
Vedran Banjeglav – Igor Višnjić
Marko Lete – Duje Brunsko
Đino Blažević – Luka Maleš

Gađanje podvodnom puškom
Katarina Stojkovic
Marko Čović
Borna Majnarić

Plivanje perajama stereo – muškarci
Romano Mužak
Bruno Birgmajer
Nebojša Vojnović

Plivanje perajama stereo – žene
Petra Peleš
Saša Miloš
Patricija Alberini
Svjetlana Blažević

Plivanje perajama mono – žene i muškarci
Davorin Tomac
Patrik Đuranić
Borna Majnarić

Nadvodna fotografija
Blanka Vrgoč
Siniša Sakar
Svjetlana Blažević