Ronilačke igre 2016.

Došao je i taj vikend – zadnji vikend u svibnju na otoku Pagu, u kampu Šimuni održane su 4. Dragor Lux ronilačke igre – najisčekivaniji ronilački događaj koji se svake godine potvrđuje iznova kao jedan od centralnih događaja ronilačke sezone. Kao i svake godine do sada, pripremili smo za sve sudionike besplatno testiranje najpoznatijih marki ronilačke opreme i natjecanje u 4 ronilačke discipline i jednoj neronilačkoj disciplini uz bogate nagrade sponzora kojih je svake godine sve više.

 

Aqua Park utrka

No, krenimo redom. Prije samog vikenda, u četvrtak i petak ronilački centar Foka organizirao je zanimljive urone za sve zainteresirane nakon čega je održana generalna proba pustolovne Aqua Park utrke u kojoj je bilo najvažnije proći sve vratolomije kroz Aqua Park u što kraćem roku. Može se činiti neozbiljno, ali ova utrka je izmorila i najizdržljivije, te će od iduće godine vrlo vjerojatno biti standardna disciplina na Igrama.

Petak navečer

U petak navečer, sve pristigle sudionike Igara zabavljao je bend X-files nakon čega je uslijedio „Maja i Petra party“ (upućeni će znati o čemu se radi).

 

 

Glavno natjecanje u subotu

Najveća fešta bila je ipak u subotu, glavni dan Igara. Na licu mjesta se skupilo više od 350 sudionika, a samih natjecatelja bilo je 145. Krenulo se odmah ozbiljno s ronilačkim disciplinama i to redom: brzinsko plivanje s perajama, podvodna mozgalica, navigacija i gađanje podvodnom puškom u metu. Istovremeno se na kopnu održavalo natjecanje u fotografiji za neronioce tako da su i osobe u pratnji natjecatelja mogle ugodno provesti vrijeme i još pritom osvojiti nagradu.

 

 

 

Testiranje

Naravno, tu je bila i ronilačka oprema renomiranih marki Suunto, Apeks, Aqua Lung, Bonex, … koju su ronioci mogli beslatno testirati za što je vladao izuzetan interes, a posebno valja izdvojiti jednog od ovogodišnjie goste – Jolly AUTOLine koji je poslao najnoviji Mercedes E-klase u Šimune kako bi ronioci mogli malo predahnuti od natjecanja i uživati u test vožnji otokom Pagom. Nismo sigurni što se više tražilo – Mercedes ili podvodni skuteri.

 

 

Finalna večer

I veliko finale cijelog događaja – gala večera, proglašenje pobjednika kojima su uručene vrijedne nagrade sponzora te kao poslastica – koncert Psihomodo Popa u subotu navečer označili su završetak ovogodišnjih Igara. I ovoga puta dali smo sve od sebe da ispunimo očekivanja sada već razmaženih ronioca naviklih na to da će Igre ponuditi dobru zabavu i vrijedne nagrade.

 

Nakon podjela nagrada svečani završetak Dragorlux ronilačkih igara je bio popraćen spektakularnim vatrometom te vrhunskom poslasticom – koncertom Psihomodo Popa.

 

I ovoga puta ekipa iz kampa Šimuni, ronilačkog centra Foka i Dragor Luxa je dala sve od sebe da ispuni očekivanja sada već razmaženih ronioca naviklih na to da će Igre ponuditi dobru zabavu i vrijedne nagrade.

Zahvaljujemo svim sudionicima na druženju, natjecanju i sportskom držanju uz posebnu zahvalu kampu Šimuni i ronilačkom centaru Foka te vrijednim sponzorima Suunto, Aqua Lung, Aquasphere, Apeks, Pathos,

Musto, Maritim, Jolly Autoline, Xtar, Carbo Sub, Anigota, Dive Marine, Tvoj toner, Putnička agencija Palma, Najada diving, KWS, Auto Hrvatska, Bio baza, Scubalife, Dive in, Novena
Vidimo se dogodine!

 

I za kraj donosimo popis pobjednika u svakoj od disciplina:

Brzinsko plivanje perajama:

Muškarci – stereo peraja:

 1. Aleksandar Pejčić
 2. Nebojša Vojnović
 3. Davor Grbac

Muškarci – mono peraja:

 1. Davorin Tomac
 2. Romano Horvat / Patrik Đuranić

Žene- stereo peraja:

 1. Petra Peleš
 2. Ivana Palaić
 3. Helena Maretić

Žene- mono peraja:

 1. Saša Miloš

Djeca (do 18) stereo peraja:

 1. Jakov Hlača
 2. Iris Despotović
 3. Borna Majnarić

 

Podvodna mozgalica:

 1. Siniša Bugatin i Helena Maretić
 2. Damjan Miklić i Maša Frleta
 3. Andrea Cmrečki i Davorin Cmrečki

 

Podvodna orijentacija:

 1. Darko Šalković i Ivan Jović
 2. Miroslav Šalković i Aleksandar Pejčić
 3. Romano Horvat i Romano Mužan
 4. Josip Papst i Vedran Banjeglav

 

Gađanje podvodnom puškom u metu:

 1. Vanja Retkovac
 2. Krešimir Jagarć
 3. Josip Papst