Ronilačke igre 2015.

Treće Dragorlux ronilačke igre su iza nas. Od 12. do 14.6. na otoku Pagu, u kampu Šimuni odvijao se jedan od središnjih ronilačkih događaja sezone. Broj od ukupno 168 natjecatelja i još toliko sudionika dovoljno govori sam za sebe. Natjecalo se u 5 kategorija: podvodna orijentacija, gađanje puškom u metu, podvodna mozgalica, brzinsko plivanje perajama i nadvodna fotografija, a pobjednici su sljedeći:
Podvodna orijentacija
1. Aleksandar Pejčić, Viktor Lakatoš
2. Željko Gajski, Danijel Magić
3. Dalibor Đorđević, Aleksandar Liber
Podvodna mozgalica
1. Daniel Parlov, Robert Petrinovic
2. Bruno Birgmajer, Svjetlana Blažević
3. Marin Jukić, Nikola Podhraški
Gađanje puškom u metu:
1. Milorad Bujić
2. Vanja Peleš
3. Tihomir Sviličić
Brzinsko plivanje perajama-žene
1. Tanja Potrebica
2. Nives Mašala
3. Jelena Bošnjak
Brzinsko plivanje perajama-muški
1. Aleksandar Pejčić
2. Milan Jovic
3. Josip Papst
Nadvodna fotografija
1. Domagoj Kunić
2. Marta Maćaš
3. Maja Kenđelić
Istovremeno s natjecanjem, na Igrama je organizirano besplatno testiranje opreme Suunto, Apeks, Aqua Lung i ostalih brendova, te također još dva natjecanja – Jump Blue – natjecanje u ronjenju na dah i Otvoreni kup Hrvatske u podvodnoj fotografiji.
Ovogodišnje Igre obilježio je nažalost nagli i nenadani odlazak prijatelja i kolege ronioca Damira Janeša. U čast Damiru otkazan je koncert Psihomodo Popa. Počivao u miru, Damire.
Zahvaljujemo svim sudionicima na izvanrednom druženju, sportskom držanju i širenju pozitivnih ronilačkih vibracija, a posebna zahvala kampu Šimuni i ronilačkom centaru Foka te vrijednim sponzorima Suunto, Aqua Lung, Apeks, Pathos, Dive Marine, Kodak Centar, Musto, Putnička agencija Palma, Najada diving, , Subcraft, Maraska, Tvoj toner.
Vidimo se dogodine!